Select Projects baanbrekende werkgever

Begin september lanceerden De Lijn, Antwerp Management School en Jobat een oproep aan organisaties en bedrijven om het charter "Baanbrekende Werkgever" te ondertekenen. Samen willen de initiatiefnemers de uitdagingen rond werkmobiliteit en hybride werken in Vlaanderen onder de aandacht brengen en aanpakken. Reeds 113 bedrijven ondertekenden het charter, waaronder ook Select Projects.

Select Projects zet zich in voor volgende pijlers:

Minder onderweg en hybride (flexibel) werken:

Select Projects wil zich vanaf 2021 focussen op een optimale verhouding tussen online en fysiek samenkomen. De coronacrisis heeft ons de mogelijkheid gegeven om de online mogelijkheden volop uit te testen. Anderzijds zijn we er van overtuigd dat fysieke samenkomsten (wanneer dit terug kan) voor bepaalde situaties zeker een toegevoegde waarde hebben. Om dit online werken te ondersteunen, neemt Select Projects een aantal initiatieven in 2021.

We bieden verschillende opleidingen aan die de skills om van op afstand te werken, te optimaliseren. Dit onder meer met ons online leerplatform GoodHabitz. Om de interactie met elkaar ook vanop afstand te stimuleren lanceren we binnenkort MS Teams.

Slimmer en groener onderweg:

Select Projects werkt actief aan een plan om ons wagenpark volledig te “vergroenen”. Het is onze doelstelling om ons wagenpark tegen 2026 volledig te updaten, om de uitstoot van ons wagenpark te verkleinen. Via het Flex Income Plan kan je kiezen voor een leasefiets.

Kantoorwerkdagen worden extra waardevol

Voor wie kan thuiswerken of vanop afstand kan werken, stellen we onze kantoorgebouwen van Select open. Door projectmedewerkers die op verschillende projecten werken samen te brengen in een informele setting, versterken we de verbondenheid met elkaar en met de organisatie. Zo’n “Work At The Office days” sluiten we af met een sportactiviteit.

Daarnaast brengen we alle 200 projectmedewerkers ieder jaar samen op een groot zomer- en een nieuwjaarsfeest. Bij Select Projects krijg je ook de kans om sportief samen te groeien met bijvoorbeeld een hockeytoernooi.

Eigen loonpakket samenstellen

Niet alleen binnen het hybride werken staat de medewerker centraal, ook wat zijn of haar mobiliteit betreft. Zo lanceerden we onlangs ons cafetariaplan. Hiermee kan je jouw eindejaarspremie omzetten in extra mobiliteitsoplossingen zoals een fiets of een extra abonnement op het openbaar vervoer. Je kan er ook voor kiezen om je eindejaarspremie te houden of die om te zetten in extra vakantiedagen.

Met het tekenen van dit charter engageert Select Projects zich om het menselijk hybride werken verder te verankeren in de organisatie en zo het welzijn van zijn medewerkers te verhogen.