Hoe ondersteunen we jou om de beste versie van jezelf te worden?

Bij Select Projects zijn onze medewerkers ons kapitaal. Ons human capital levert de hoogste kwaliteit en zorgt ervoor dat onze klanten verder kunnen groeien. Daarom vinden we het belangrijk om hen steeds verder te ontwikkelen. Ga jij ook voor een betere versie van jezelf?

Competence Centers

Start je bij Select Projects, dan delen we je in in een competence center: welk vakgebied spreekt je aan, wat voor project wil je uitvoeren en waar wil je je verder in verdiepen? Binnen jouw competence center vind je gelijkgezinde collega's die hun vakkennis graag met jou delen.

De competence center lead is jouw eerste aanspreekpunt voor opleidingen en vragen. Hij of zij weet wie jou verder kan helpen. Heb je nood aan een specifieke opleiding? We zoeken samen de geschikte training uit.

Inge is competence center lead van het competence center "Engineering & Validation". Bekijk hier hoe zij groeide in die rol.

Select Projects Academy

Twee keer per jaar brengen we iedereen samen voor een opleidingsdag. Je krijgt een keuzepallet aan opties. Voorafgaand maak je kennis met je collega's en nadien kaarten we gezellig na met een hapje en drankje. Naast onze Academy Day, maken we ook werk van trainings, learning snacks en infosessies doorheen het jaar. 

Vind je niet terug wat je zoekt in onze uitgebreide opleidingsbrochure? Dan gaan we samen op zoek naar een geschikte training. 

Development Traject

Heb je je plek helemaal gevonden bij Select Projects, maar wil je nog verder groeien? Wil je naast jouw technische vaardigheden ook werk maken van je soft skills? Dan kan je je kandidaat stellen voor het Development Traject: een programma voor High Potentials binnen Select Projects die hun carrière verder willen uitbouwen.

Begin 2021 sloten we de eerste succesvolle editie af met enkele interessante interne projecten. Hieraan werken onze consultants vandaag naast hun projecten bij onze klanten. Het daagt hen uit, trekt hen uit hun comfortzone en bevordert de betrokkenheid. Enkele voorbeelden van deze projecten: het vergroenen van onze bedrijfswagens, de uitrol van een onboardingstraject en het opzetten van een intranet.

Elk development traject wordt afgesloten met een presentatie van iedere deelnemer. Thomas was een deelnemer uit het allereerste development traject. Hij wist niet goed wat hij ervan moest verwachten. Een jaar na het einde van zijn traject, geeft hij opleidingen aan zijn nieuwe collega's en merkt hij van zichzelf dat hij gegroeid is. Een stapje dichter bij de beste versie van zichzelf.

Lees het verhaal van Thomas en ons Development Traject door op de foto rechts te klikken.

Work hard, play hard

De beste versie van jezelf worden? Dat doe je niet enkel in het labo of achter een bureau. Daarom organiseren we geregeld een activiteit. Denk hierbij aan de Antwerp 10 Miles, een hockey-toernooi, Kerstradio of een uitstap naar de Efteling. 
Antwerp 10 Miles
Helpen opdienen bij Mercy Ships
Zomerfeest thema surrealisme
Lunch on site
Hockeytoernooi
Kerstradio
Nieuwjaarsfeest thema après-ski
Sinterklaascadeautjes
Afterwork