Onze werkwijze

Wat kan je als werkzoekende verwachten?

Tijdens de kennismaking lichten onze Select Consultants heel duidelijk het programma toe zodat je weet wat jou te wachten staat.

Een sollicitatie procedure, zowel voor onze interne als externe functies, bestaat uit een kennismakend en competentiegericht interview dat nog verder kan worden aangevuld met specifieke testen of vragenlijsten naargelang de functie. De resultaten nemen we uiteraard met jou door. Dit is sowieso nuttige bagage voor je verdere carrière.

Volgend op deze fase bezorgen we een rapport en CV aan potentiële werkgevers. Ook het nagaan van eventuele referenties die jij ons bezorgde gebeurt in deze fase. Dat overleggen we voordien eerst met jou.

Solliciteren bij Select Projects

Een sollicitatie bij Select Projects is net dat ietsje anders. Een eerste kennismakingsgesprek vindt telefonisch plaats met een expert ter zaken. Zo kunnen jouw talenten optimaal beoordeeld worden. Nadien leggen we een moment vast voor een persoonlijk gesprek. Om de juiste match te kunnen maken, vragen we je vooraf een persoonlijkheidstest in te vullen.

In het gesprek bespreken we je ervaring en interesses om deze vervolgens te matchen met één van onze vacatures. Indien er een wederzijdse klik is en we een win (jij) win (klant) win (Select Projects) kunnen bekomen, bespreken we graag samen met jou een voorstel tot samenwerking.

Welkom in het team van Select Projects! Samen bereiden we je voor op je projecten zodat je weet bij wie je voor wat terecht kan en wat je kan verwachten. Verder kan je rekenen op gespecialiseerde coaches die je bijstaan met raad en daad en samen met jou bekijken wat je noden zijn naar verdere professionele ontwikkeling toe.

Hoe helpen we onze klanten verder?

Select ziet elke samenwerking als een partnership waarbij u als opdrachtgever met uw nood centraal staat.

Select is een huis van specialisten met passie voor hun job. Naargelang uw behoefte zorgt een specifieke consultant ervoor dat geen enkel HR vraagstuk onbeantwoord blijft.

Al deze activiteiten worden wetenschappelijk onderbouwd met professionele tools maar dit staat een persoonlijke relatie & maatwerk niet in de weg. We kiezen samen voor de juiste aanpak en gaan ook hier met de grootste zorg en discretie om met de gegevens die u ons verschaft. In ons privacy statement vindt u meer informatie over hoe we dit doen.

Outplacement: wat kan je van de begeleiding verwachten?

Een outplacementtraject kan op verschillende manieren worden gestart. Ofwel via een opdracht van de ex-werkgever, ofwel via een herstructureringsdossier. Van zodra de opdracht tot outplacementbegeleiding wordt bevestigd, nemen we binnen 1 werkdag contact op met de kandidaat.

Een eerste afspraak vindt plaats binnen een week na het ontslag. We zitten samen om kennis te maken, het ontslag te bespreken en het traject toe te lichten. Daarna volgen nog meer sessies om de kandidaat beter te leren kennen en opnieuw klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Iedereen is anders en daarom is een outplacementbegeleiding steeds volledig op maat.

We houden de ex-werkgever ook op de hoogte van het traject. We gaan natuurlijk uiterst zorgzaam en discreet om met de data die we krijgen, daarom gaat het om een beknopte stand van zake: wanneer is het traject gestart, in welke fase bevinden we ons nu, wat is de voortgang. Van zodra we samen een nieuwe uitdaging vinden, begeleiden we de kandidaat met het solliciteren.

Tijdens het traject gaan wij uiterst zorgzaam en discreet om met de gegevens die we krijgen. Meer informatie hierover kan je vinden in onze privacy policy.

Consultancy: Wat kan je als coachee verwachten?

Een coaching of loopbaantraject bij Select is steeds anders aangezien wij ons volledig afstemmen op uw behoefte. Dit alles wordt ondersteund door wetenschappelijke modellen & tools. Meer informatie daarover krijg je van onze consultants of op onze website.

Gedurende heel ons traject gaan wij uiterst zorgzaam en discreet om met de data die jij ons bezorgt. Meer informatie hierover kan je vinden in onze privacy policy.