Academy Day op locatie bij ViTalent

Gepubliceerd op: 28 oktober 2022

De beste versie van jezelf worden, dat is waar Select Projects naar streeft. De Academy Day zet dit nog eens extra in de verf: twee keer per jaar komen alle medewerkers van Select Projects samen om kennis te delen. Deze editie was een bijzondere, in het spiksplinternieuwe opleidingscentrum ViTalent.

Bij Select Projects wordt er stevig ingezet op kennisdeling. Doorheen het jaar worden opleidingen en korte learnings snacks aangeboden, verschillende medewerkers volgen een persoonlijk opleidingsplan en onze young graduates hebben in september nog een intensieve trainingsweek gevolgd. Maar het hoogtepunt voor heel wat medewerkers is ieder halfjaar de Academy Day.

Wat is dat zo’n Academy Day bij Select Projects?

Tijdens een Academy Day komen alle medewerkers van Select Projects samen om een opleiding naar keuze te volgen. De weken voordien wordt het aanbod bekend gemaakt en kan iedereen een top 3 doorgeven. Ieder half jaar wordt een Academy Day georganiseerd en komen opleidingen opnieuw aan bod.

Naast de opleidingen, is er ook tijd voor een informeel moment. Elke Academy Day start met een lunch en eindigt met een kleine receptie. Je ontmoet er collega’s, kan er bijpraten over de verschillende projecten of napraten over de opleidingen.

Hoe worden de opleidingen gekozen?

De opleidingen die gegeven worden tijdens de Academy Day worden niet lukraak gekozen. Dankzij de competence center leads weet het HR-team welke vragen er spelen on the job. Deze competence center leads staan in nauw contact met hun competence center: collega’s die binnen hetzelfde vakgebied werken. Binnen zo’n competence center worden sneller ideeën uitgewisseld maar ook uitdagingen en problemen worden sneller bespreekbaar gemaakt. Het is aan de competence center lead om goed te luisteren en de nodige opleidingen op de agenda te zetten.


  


Tijdens de Academy Day in oktober kwamen de volgende opleidingen aan bod: Proces: poeder naar tablet, Technisch schrijven, Cleanroom & aseptisch gedrag, Project Management, Timemanagement, Stressmanagement, Consultant als ambassadeur, Insights en EHBO.

Academy Day najaar 2022: een bijzondere editie dankzij ViTalent

Select Projects werkte mee aan de opbouw van het allereerste opleidingscentrum binnen de Life Sciences: ViTalent. Het is een van de grootste projecten sinds de opstart van Select Projects. Een team van vier collega’s stampte ViTalent uit de grond. Rik, Sara, Yves en Hendrik luisterden goed naar wat ViTalent en zijn partners wilden, werkten de opleidingen uit maar tekenden ook mee aan de plannen van het fysieke gebouw.

Lees hier meer over welke rol Select Projects speelde bij de opbouw van ViTalent

Tijdens de Academy Day ontvingen ze de deelnemers in ‘hun’ gebouw, de leslokalen die zij hadden uitgetekend. Doorheen de dag, tussen de opleidingen door, leidden ze de collega’s rond in kleine groepjes. Zo werd het ook voor alle medewerkers van Select Projects veel tastbaarder wat hun rechtstreekse collega’s verwezenlijkt hadden. Van schrijfbare kastdeuren in de leslokalen tot een omkleedruimte zonder dak, over alles was nagedacht.

   


Met veel trots lieten Rik, Sara, Yves en Hendrik samen met Veerle van ViTalent de deelnemers van de Academy Day hun praktijkomgeving zien: van een cleanroom tot een verpakkingslijn, de echte werkomgeving van een Life Sciences bedrijf wordt er nagebootst. Tijdens de receptie op het einde van de dag, kon dan ook geklonken worden op een geslaagde Academy Day maar ook een geslaagd ViTalent-project.

Zien we jou binnenkort op onze Academy Day in maart? Solliciteer nu bij Select Projects! Je vindt onze jobs op de website.

Ander nieuws