Technical coaches : vier consultants nemen extra rol op als mentor

Gepubliceerd op: 28 mei 2024

Bij Select Projects groeien we elke dag naar de beste versie van onszelf. Om ons daarbij te helpen stellen we graag ons team van Technical Coaches voor: Nils, An, Jef en Tinne. Deze ervaren consultants nemen vandaag een extra rol op als mentor om het interne HR team en onze consultants te ondersteunen met hun technische expertise.

Select Projects is gespecialiseerd in het bieden van technische ondersteuning aan klanten in de Life Sciences sector. Onze consultants creëren waarde in uiteenlopende projecten. Dit is vaak in echte Select Projects teams zoals het team bij Janssen Pharmaceutica in Beerse, maar ook in individuele opdrachten zoals het werk van Jarne bij de CAR-T afdeling in Gent.

Waar een Select Projects team is, is er in die groep steeds een SPOC (single point of contact) aangeduid om de consultant te begeleiden. De collega’s die individueel op een project bij de klant werken, worden via onze interne HR-afdeling in contact gebracht met de juiste persoon om een snelle ondersteuning te garanderen. Om ook die groep medewerkers een technische sparringpartner aan te bieden, hebben we recent de technical coaches aangesteld.

Wat doen onze technical coaches?

Technical coaches spelen een cruciale rol in het bieden van ondersteuning en coaching aan alle medewerkers die daar nood aan hebben. Dit kan bijvoorbeeld kaderen in je brede loopbaanontwikkeling of bij het adviseren in een concreete case binnen je project.

Naast de coachende rol, nemen de technical coaches ook verschillende andere verantwoordelijkheden op binnen onze organisatie. Zo zijn bij Select Projects bijvoorbeeld alle technische competenties gestructureerd in een competentiematrix. Zo kunnen we onze collega’s objectief evalueren, ontwikkelen en een duidelijk carrière pad bieden. De technical coaches dragen bij aan het vormgeven van deze matrix en leggen een technische troef op tafel tijdens evaluatiegesprekken. Daarnaast werken ze ook samen met de Select Projects Academy om het opleidingsaanbod voor onze collega’s op technisch gebied te verrijken.

Wie zijn onze coaches?

Technical coaches voor Engineering:

Jef Jennen (Project Engineer, sinds 2018 bij Select Projects)

Jef heeft ervaring in solids technology, solids equipment & processen.
“Toen ik hoorde dat deze rol er zou komen, sprak dat mij enorm aan omdat ik heel graag opleidingen geef en mensen begeleid. Tijdens het laatste traineeship heb ik enkele trainees opgevangen. Toen is dat zaadje gepland. Ik kon mijn expertise delen en hen mee op weg helpen. Dat wilde ik verder ontdekken. De omschrijving van technical coach sloot daar perfect op aan.”

Tinne Konings (Project Engineer, sinds 2017 bij Select Projects)

Tinne heeft ervaring binnen de parenterale afdeling van de pilot plant van Janssen Pharmaceutica Beerse, van formulatie tot filling en is gekend met de verschillende sterilisatietechnologiën.
“In mijn huidige job haal ik veel voldoening uit het helpen van anderen. Dat maakt me gelukkig en geeft me energie. De functie van technical coach sprak mij dan ook meteen aan. Ik herinner mij nog een quote die ik las: “A good coach will make his players see what they can be rather than what they are”. Die quote vat alles goed samen.”

Technical coaches voor QA en QC

An Hendriks (Principal QC and Stability Associate, sinds 2022 bij Select Projects)

An heeft ervaring opgedaan bij verschillende projecten. Ze startte in 2022 als Compliance engineer op Janssen Geel en is vandaag Principal QC and Stability Associate bij Sanofi.
“Na het volgen van het development traject in 2023 leek me de rol van technical coach een uitgelezen kans om, enerzijds, de daar opgedane kennis in de praktijk te kunnen omzetten en anderzijds, zou het voor mezelf ook weer een stuk persoonlijke groei zijn.
Bovendien zou ik met mijn reeds opgebouwde ervaring andere mensen kunnen helpen in het beter worden in hun job, hetgeen me dan ook weer veel voldoening geeft.”

Nils Thibaut (Senior Laboratory Analyst, sinds 2019 bij Select Projects)

Nils heeft doorheen zijn carrière expertise opgebouwd binnen QA & QC. Recent heeft hij de verantwoordelijkheid gekregen om collega’s op zijn project op te leiden.
“Net zoals bij mijn collega’s hierboven, was het woord ‘coach’ hetgeen wat mij direct aansprak.
In mijn huidige rol als Senior lab analyst en project manager in Empower, wordt er vaak aan mij gevraagd om nieuwe laboranten te trainen in alles wat met HPLC en Empower te maken heeft. Door anderen bij te staan met al hun vragen, leer ik zelf nog heel vaak bij. En net die combinatie maakt dat de positie als technical coach zo interessant is voor mij: de voldoening die je krijgt van mensen te kunnen helpen én zelf continue bijleren.”

Ander nieuws