Select Projects zet verder in op talentontwikkeling tijdens Academy Day

Gepubliceerd op: 4 december 2023

Op dinsdag 28 november verzamelde Select Projects al haar medewerkers in Antwerpen voor de jaarlijkse Academy Day: een dag vol opleidingen met een afsluitende receptie om met elkaar te connecteren.

Met meer dan 100 waren de projectconsultants van Select Projects aanwezig tijdens de Academy Day. De dag begon met een heerlijke lunch en een blij weerzien met de collega’s die op andere projecten werken. Zo konden alle Young Graduates elkaar terugzien en ervaringen delen over hun eerste maanden bij Select Projects.

Opleidingen in soft skills & technische vaardigheden

Na de lunch werd de groep onderverdeeld per opleiding. Iedere medewerker had een top drie doorgegeven en het interne HR team zorgde ervoor dat zoveel mogelijk collega’s de opleiding van hun voorkeur konden volgen. Er werden zowel technische als meer algemene trainingen gegeven. Zo was er EHBO en Outlook, maar ook CIP (Cleaning in place) en Tech Transfer. Meer technisch waren de trainingen VCA-VOL en technisch schrijven.

Omdat alle projectconsultants op een eigen project staan, met project-eigen specificaties en procedures, is er ook een opleiding die focust op het projectmatig werken, los van project-specifieke elementen. Zo boden we dit jaar een intro tot Lean Six Sigma aan en de opleiding “Met een schets je punt maken” waar deelnemers hun gedachten sneller visueel op papier leerden zetten.

Ruimte voor netwerken & kennis delen

Afsluiten deden we met een kleine receptie waarbij alle deelnemers hun ervaringen met elkaar konden uitwisselen. Maar daar stopte het niet, want in de dagen na de Academy Day werd er in de praktijk ook dieper ingegaan op de vergaarde kennis. Zo deelde Christophe hetgeen hij had geleerd tijdens de opleiding Lean Six Sigma met z’n team op Janssen.

Select Projects investeert ten volle in zijn consultants en dat doen we in drie domeinen: via het groei-perspectiefmodel, onze competence centers en de Academy Day. Deze jaarlijks wederkerende Academy Day is slechts één onderdeel. Ook doorheen het jaar, tijdens individuele coachings of in het kader van development trajecten, willen we de ontwikkeling van onze consultants op de eerste plaats zetten. Dankzij de competence centers kunnen consultants ook zélf hun kennis delen met anderen. Op die manier kunnen we onze waardevolle kennis en expertise vasthouden, versterken en zo onze klanten nog beter servicen.

Wat vonden onze consultants zelf van de Academy Day?

“Fijne locatie, lekker eten en aangenaam gezelschap. Het was voor mij zeker een geslaagde editie van de Academy day!”

“Heel goed dat de VCA-VOL training aan het aanbod is toegevoegd! Locatie, infrastructuur en eten waren ook dik in orde!”

“Het was heel goed geregeld en interessant, zeker de moeite om deze opleiding te behouden."

Bekijk hier de aftermovie:


Ander nieuws