Succesverhaal: Kristof licht zijn expertise binnen change management toe aan het EMEA Quality Leadership Team

Gepubliceerd op: 6 december 2018

We zetten de successen van onze projectmedewerkers graag in de kijker. Zo ook die van Kristof Van Genechten, Compliance Officer bij een farmaceutisch bedrijf in Heist. In september mocht hij zijn project binnen Supplier Change Management verduidelijken voor het EMEA Quality Leadership Team (EQLT). Hij vertelt zelf meer over deze ervaring:

‘Om de beurt bezoeken de managers van Quality verschillende sites. Wanneer het de beurt was aan die van Heist, vroeg mijn manager of ik mijn project binnen Supplier Change Management wilde presenteren.

Op alle sites zijn supplier changes een issue. De strengere regels bij de klant op gebied van quality maken het er niet eenvoudiger op. Van zodra er een change is, heeft dit gevolgen voor de hele productie. Elke change voor een materiaal moet een impactbeoordeling ondergaan en de nodige acties moeten worden uitgevoerd voordat dit materiaal kan vrijgegeven worden voor productie. Dat neemt allemaal kostbare tijd in. Met de striktere procedures kan de wachttijd snel oplopen.

Je creëert op de duur enorme backlogs aan openstaande changes. Vroeger werden dan sommige changes ad hoc beoordeeld en materialen toegelaten ook al stonden er nog acties open. Dit om te vermijden dat de productie zou stilvallen. Met de verstrengde regels dienen echter alle noodzakelijke acties volledig afgerond te zijn voordat materiaal kan gebruikt worden. Er was ook geen duidelijk overzicht voor de inspectie-afdelingen over welke changes mochten doorgaan en welke nog open stonden. Samen met mijn collega’s van compliance hebben we een nieuw systeem geïmplementeerd om nieuwe changes tijdig en correct te assessen. Dankzij dat nieuwe systeem kunnen alle afdelingen de changes ook beter opvolgen. Inspectie kan bijvoorbeeld heel snel zien of er iets mag vrijgegeven worden. De backlog aan changes is ondertussen weggewerkt en continue materiaaltoevoer naar productie is verzekerd.

Het was leuk om ons project te presenteren. Maar ik sta niet te springen om nog eens zo’n presentatie voor het management team te geven. Nadien hoorde ik wel dat het hoofd van het EMEA Quality Leadership Team zijn complimenten had doorgestuurd naar onze afdeling, daar ben ik enorm blij mee. Dat motiveert zeker om hierin nog verder te gaan.’

Vanuit Select Projects willen we Kristof nog eens extra proficiat wensen met deze mooie verwezenlijking. Blijf zo verder doen!

Ander nieuws