International Youth Day: jong talent bij Select Projects

Gepubliceerd op: 12 augustus 2021

Vandaag is het International Youth Day, een dag ingeroepen door de Verenigde Naties om de bijdrage die jongeren leveren aan de maatschappij in de verf te zetten. Denk maar aan jongeren die het onderwijs digitaliseren, jongeren die opkomen voor sociale gelijkheid of jongeren die bedrijven naar een hoger niveau tillen.

Die laatste vind je zeker ook bij Select Projects. Zoals je weet is Select Projects een projectbureau: wij stomen onze talenten klaar om bij klanten aan de slag te gaan. Dit doen we aan de hand van opleidingen maar ook kennisdeling binnen een competence center. Onze medewerkers evolueren op die manier naar de beste versie van zichzelf en kunnen zo onze klanten naar een hoger niveau tillen.
Aandeel jong talent stijgt

Hoeveel jong talent is er aan de slag bij Select Projects?


Net zoals in 2019 maken we vandaag opnieuw de optelsom. Hoe zit de verdeling tussen twintigers, dertigers, veertigers en vijftigers bij Select Projects? Terwijl het aandeel twintigers in 2019 nog 34% bedroeg, stijgt dit nu tot 45%. Bijna de helft van onze medewerkers is dus jonger dan 30. Verder is 30% 30-39 jaar, 13% is 40-49 jaar en 12% is 50 jaar of ouder.

Hier heeft de coronacrisis zeker zijn effect op gehad. De vraag naar vaccinmakers steeg plots en het aanbod aan kandidaten was net zoals voor de coronacrisis beperkt. Waar vroeger nog tijd en ruimte was om verder te zoeken naar meer ervaren professionals, merkten onze recruiters dat klanten omwille van de druk op de farma, meer openstonden voor jong talent.

Kiezen voor een werkgever die investeert in talent


En dat maakt ons gelukkig, want zo kunnen we des te beter tonen hoe de jonkies van Select Projects zeker niet moeten onderdoen voor de ervaren experts. Bij Select Projects krijgt iedereen een peter of meter en stap je van bij de start in een opleidingstraject. Zo kan je steeds verder bouwen aan je carrière.

Dat geldt trouwens niet alleen voor schoolverlaters, maar ook voor professionals die al enige tijd aan het werk zijn. We zoeken samen uit waar jij nog in kan verbeteren en stellen een ontwikkelingsplan op.

Daarnaast richtten we in 2020 onze competence centers op. De iets meer dan 200 experts werkzaam bij Select Projects kunnen we zo onderverdelen in groepen die gemeenschappelijke skills hebben. En dat op verschillende niveaus. Ervaren quality engineers kunnen op die manier hun kennis delen met de rest van het competence center QA/QC.

Waarom kiezen jonge werkzoekenden voor Select Projects?


Rosalie startte in oktober bij Select Projects. De competence centers vindt ze een goede manier om kennis te delen met elkaar. Toen ze in april 2020 op zoek ging naar een job, kwam ze vrij snel bij Select Projects terecht. “Ik had een goed contact met de recruiter en zij stelde mij een aantal interessante projecten voor. Ik kon heel eerlijk antwoorden of ik een project bij mij vond passen of niet. Uiteindelijk hebben we een project gevonden waar ik ook stage had gedaan tijdens mijn studies.”

Met haar master chemie én een stage, staat Rosalie al heel ver, maar toch geeft ze zelf aan dat ze nog wil groeien: “Mijn loopbaan bij Select moet nog groeien en dat zal in kleine stapjes gaan. Ik zit nog in het begin van mijn carrière en ik merk de punten waarop ik nog kan groeien. Select helpt me daarbij, onder andere met de competence centers. Het is belangrijk om van collega’s te leren. Die connectie is er al en dat maakt het des te leuker om kennis te vergaren.”

Rosalie maakt de mooie metafoor met een klein kasteel dat wordt uitgebouwd tot een stevige burcht, bekijk het in de video hieronder:

Kan jouw carrière nog een boost gebruiken of wil je meer informatie over Select Projects? Neem contact op met onze recruiters via info@select-projects.be

Overtuigd en meteen aan de slag gaan? Filter hier door onze openstaande vacatures. Na je sollicitatie gaan we samen met jou op zoek naar een project dat volledig bij je past.

Ander nieuws