Investeren in talent met het development traject

Gepubliceerd op: 9 februari 2024

De beste versie van jezelf worden, daar heb je soms een duwtje in de rug voor nodig. Zoals een werkgever die je de kans en ruimte biedt om te werken aan die beste versie van jezelf. Select Projects is er zo één. In 2023 gaven we een tiental medewerkers de kans om een development traject te volgen. An was één van hen en blikt vandaag terug op een leerrijk traject.

Lees hier meer over het development traject: https://www.select-projects.be/Items/nl-BE/Nieuws/news/development-traject-gaat-opnieuw-van-start

Jezelf verder ontwikkelen, uitdagen, beter leren kennen, kortom de beste versie van jezelf worden, lukt niet wanneer je vastzit in dagdagelijks werk. Door uit te zoomen van je huidig project en even in te zoomen op wie jij bent en welke kwaliteiten je hebt, kom je tot nieuwe inzichten. Dit willen we bij Select Projects blijven faciliteren voor al onze medewerkers.

An Hendriks startte in februari 2022 bij Select Projects en wist van bij de start van haar carrière al dat ze hier zou groeien naar die beste versie van zichzelf.

Wie is An?

An is werkzaam bij Select Projects sinds februari 2022. Na een eerste project bij Janssen Geel als compliance engineer, werkt ze sinds oktober 2022 op een project van Sanofi als Principal QC and stability associate. Als consultant is An betrokken bij het coördineren van de afdeling die verantwoordelijk is voor het monitoren van de kwaliteit van Sanofi-producten die niet op een Sanofi-locatie worden geproduceerd.

Wanneer hoorde je voor het eerst van het development traject?

Al in mijn onboarding, bij mijn opstart, vertelde Bénédicte (Joret, HR Business Partner) over het development traject. Toen vond ik het al erg interessant. Tijdens mijn eerste jaarlijkse evaluatiegesprek eind 2022, stelde mijn coach het ook al voor. Zowel op mijn eerste project bij Janssen Geel als mijn project bij Sanofi, kwam ik ook collega’s tegen die aan eerdere development trajecten hadden deelgenomen.

Vorig jaar werd ik dan uitgenodigd voor een kennismakingsavond met andere potentiële deelnemers. Ik heb dan mijn motivatiebrief ingestuurd en werd geselecteerd om deel te nemen.

Waaruit bestond het development traject?

We zijn gestart met een kennismakingsmoment, waar uitgelegd werd wat de verwachtingen waren. Het traject zelf bestond vervolgens uit vijf trainingsdagen. In een afsluitende sessie gaven alle deelnemers een presentatie over wat ze uit het traject hebben geleerd.
Lees ook: ‘Zonder het Development Traject had ik geen nieuw project durven aangaan’

Kan je wat meer vertellen over de trainingen?

We zijn gestart met een Insights training. Die vind ik zelf heel waardevol. Voor mij persoonlijk was het vooral herhaling, aangezien ik deze al eens eerder had gevolgd in mijn loopbaan. De training die mij het meest is bijgebleven is die over timemanagement. Het was een heel hands-on training waar je veel concrete tips kreeg. De andere trainingen waren iets algemener. Daar werden ideeën aangereikt, waar je even over moest nadenken, hoe je die kon implementeren in je job. Dankzij die trainingen kom je tot nieuwe inzichten, misschien niet altijd meteen tijdens de opleiding, maar zeker ook daarna.

Zijn er zaken uit de trainingen die je vandaag nog gebruikt in je job?

Uit de time managementtraining zijn er zaken die ik vandaag nog gebruik. Bijvoorbeeld het Mattheus-effect: begin met het meest belangrijke. Dat geldt ook in communicatie. Zo begin ik mijn mails of telefoontjes nu met hetgeen ik zeker wil overbrengen en ga ik daarna pas over in details. Iets anders is het Delphi principe waarbij je je tijd neemt om eerst alles uit te schrijven en na te denken. Dat heb ik ook al toegepast in mijn job.

Naast de tips en nieuwe inzichten, breid je ook je netwerk uit want je leert ook de andere deelnemers beter kennen tijdens de trainingen. Er is ruimte voor discussie en dat zorgt ervoor dat je elkaar op een andere manier leert kennen. Het is ook fijn om te weten dat we allemaal gedreven consultants zijn die iets willen bijleren. Dat zorgt ook meteen voor extra motivatie. Naast de kennis die ik heb opgedaan, kijk ik ook wel terug op een fijne groep mensen tijdens dit development traject.

Hoe kijk je terug op deze ervaring?

Het development traject is zeker en vast aan te raden! Het is een supermooie kans die Select Projects aanbiedt. Er zijn niet veel bedrijven die zomaar vijf dagen investeren in persoonlijke groei van hun medewerkers. Het is zeker en vast niet enkel voor startende professionals. Ikzelf heb al wat ervaring en toch heb ik heel wat nieuwe zaken uit die training gehaald. Het is daarnaast ook een kans om met andere consultants in contact te komen.

Kies jij net als An voor een werkgever die investeert in jouw talent? Bekijk onze openstaande vacatures en ga voor de beste versie van jezelf met Select Projects.

Ander nieuws