Flanders Bio OPINNO: Jef & Thomas inspireren de jeugd

Gepubliceerd op: 11 april 2023

Ieder jaar organiseert Flanders bio een reeks OPINNO events op Vlaamse & Brusselse universiteiten. Tijdens deze events brengen ze Life Sciences studenten en professionals uit het werkveld dichter bij elkaar om zo de kloof tussen die twee werelden te verkleinen. Ook Jef en Thomas inspireerden de studenten met hun ervaringen in de Life Sciences.

Een veelvoorkomend probleem bij pasafgestudeerde starters in de Life Sciences is de verwachting van hun eerste job. Namelijk dat ze niet exact weten wat ze kunnen verwachten. Flanders Bio probeert die kloof tussen het werkveld en de studies te verkleinen aan de hand van evenementen zoals OPINNO.

Tijdens een OPINNO avond nemen een aantal professionals uit de Life Sciences het woord. Tijdens een korte presentatie vertellen ze over hun dagelijkse bezigheden binnen hun functie, welke verschillende functies en jobs er zoal bestaan binnen de Life Sciences en waarom je wel of niet een PhD zou moeten hebben om als wetenschapper aan de slag te gaan.

Na de korte uiteenzettingen worden de studenten in kleine groepjes aan tafels gezet. Hier kunnen ze in gesprek gaan met de professionals en op een informelere manier vragen stellen. Er zijn op iedere editie ook één of twee HR-professionals aanwezig die vragen over solliciteren en het opmaken van een CV kunnen beantwoorden.

Jef is al bijna vijf jaar in dienst bij Select Projects als project ingenieur. Hij voert momenteel een project uit bij Janssen Pharmaceutica en deelde zijn ervaring in de Life Sciences met studenten aan de KU Leuven. Thomas is net als Jef project ingenieur en werkt ondertussen vier jaar bij Select Projects. Ook hij wilde graag zijn ervaringen delen die hij opdeed bij verschillende projecten. Op dit moment ondersteunt hij Pfizer in Puurs. De studenten aan de VUB kregen van hem een korte uiteenzetting.

Tijdens de laatste editie van OPINNO op 28 april in Gent, zullen ook onze HR Business partners aanwezig zijn. Zij hebben ondertussen al enkele jaren ervaring in het rekruteren en ondersteunen van talent in de Life Sciences. Zij weten dus als geen ander welke kant studenten uitkunnen na hun studies en wat het werkveld zoal te bieden heeft. Ze zullen daarnaast ook tips geven aan studenten hoe hun CV op te stellen en wat zeker wel en niet te doen tijdens een sollicitatiegesprek.

Meer informatie over Flanders Bio, vind je op hun website: https://flanders.bio/en/events/opinno-ghent-2023

Ander nieuws