Essenscia jaarevent 2021: naar een duurzamere chemie & Life Sciences-sector

Gepubliceerd op: 20 oktober 2021

Na 2 jaar, kon de chemie & Life Sciences-sector gisteren opnieuw fysiek samenkomen op het jaarevent van Essenscia, de Belgische sectorfederatie van de chemische industrie en de life sciences. Als partner van Essenscia, was ook Select Projects hier aanwezig.

Het thema van deze avond was duurzaamheid. Het duurzaamheidsrapport, uitgevoerd door Essenscia, werd er voorgesteld en besproken met enkele belangrijke spelers uit de sector. Zo legden CEO’s van Solvay Ilha Kadri en Managing Director van Janssen Benelux Sonja Willems uit welke stappen zij vandaag al zetten richting een duurzamer beleid.

Lees het volledige duurzaamheidsrapport op de website van Essenscia.

Tekort aan talent

Verder kwam ook het groot tekort aan talent in de sector aanbod. De oplossing blijkt tweeledig te zijn: inzetten op het ontwikkelen van talent dat al aan het werk is en anderzijds het promoten van STEM-richtingen bij jongeren. Voorzitter van Essenscia Hans Casier deed een duidelijke oproep: “Jongeren, kies voor een job waarbij je meewerkt aan duurzaamheid en transitie, kies voor een job in de chemie!”

Duurzaamheid bij Select Projects

Select Projects sluit zich hier volledig bij aan. Onze medewerkers geven iedere dag het beste van zichzelf bij verschillende klanten. Select Projects beschikt daarom niet rechtstreeks over grote chemische producties of verpakkingslijnen van medicijnen. Toch proberen we op onze eigen manier te werken aan meer duurzaamheid in de Life Sciences-sector.

Groene vloot

Enerzijds werken we hard aan onze vergroening. Bijna al onze projectmedewerkers beschikken over een firmawagen. Die vloot van meer dan 200 wagens willen we vergroenen en hier zijn de eerste stappen voor gezet. Maar ook de duurzaamheid van het talent dat we in huis hebben ligt ons na aan het hart.

Bij Select Projects kunnen mensen de beste versie van zichzelf worden. Wij ondersteunen hen met een ontwikkelingsplan op maat, een breed aanbod aan opleidingen en een competence center waarin ze kunnen leren van andere professionals.

Inzetten op nieuw talent: ViTalent

Willen we dat de Life Sciences sector in België kan blijven groeien, dan zullen we ook moeten inzetten op toekomstig talent. Ook hier dragen we ons steentje aan bij. Zo werkt een team binnen Select Projects intensief aan ViTalent: het eerste Life Sciences opleidingscentrum in Vlaanderen. Hier zullen vanaf 2022 zowel basisopleidingen als specifieke opleidingen voor professionals in de Life Sciences gegeven worden.

Meer info over ViTalent vind je hier: https://www.select-projects.be/Items/nl-BE/Nieuws/news/vitalent

Ander nieuws