Iedere ingenieur is anders

Gepubliceerd op: 22 november 2019

Deze week vieren we de ingenieurs. Een beroep dat ondertussen een heus knelpunt is geworden. Vorige week nog haalde Essenscia, de koepelorganisatie van de chemie en Life Sciences in ons land, dit tekort aan als een grote uitdaging voor de komende jaren. De sector in België groeit enorm snel en de Belgische ondernemingen zijn bij de beste van de klas in Europa.

Select Projects, onderneming binnen de Select Groep, zet in op ingenieurs. Onze projectmedewerkers zijn ingenieurs binnen de farmacie, de chemie en de zware industrie. Natuurlijk is niet iedere ingenieur dezelfde en bestaan er verschillende soorten. We stellen jullie graag voor aan vijf soorten ingenieurs, die binnen ons team hun ingenieurstalent verder ontwikkelen.

E&I Engineer

In de engineering staat E&I voor Electrical en Instrumentation. De functie E&I Engineer zie je veel terug in de industriële automatisering of de elektrotechniek maar dan aan de industriële kant. Een E&I Engineer houdt zich bezig met het ontwerpen, installeren, beheren en verbeteren van elektrotechnische installaties. Simon is een van onze E&I engineers.

Automation Engineer

Een Automation Engineer gebruikt technologie om een productieproces te verbeteren, stroomlijnen en automatiseren. Als Automation engineer ben je verantwoordelijk voor de planning, implementatie en monitoring van dergelijke technologie. In de industrie worden automation engineers ingezet om het productieproces te verbeteren zodat het nog efficiënter kan lopen.

Packaging Engineer

Een Packaging of verpakkingsingenieur is de expert in verpakken van producten. Een verpakkingsingenieur is zowel expert in technologie als in logistiek. In de farmacie, bestaan er twee types verpakkingsingenieur: een type dat zich bezighoudt met het materiaal van de verpakking van geneesmiddelen en een type ingenieur dat zich bezighoudt met het proces van verpakken.

Beiden analyseren de huidige verpakkingsconcepten en optimaliseren deze. Daarnaast kan een verpakkingsingenieur ook nieuwe verpakkingen ontwikkelen, rekening houdend met beschikbaar materiaal, kostenefficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Onze verpakkingsingenieurs werken voornamelijk binnen de farmacie, waar er strenge regels gelden rond transport en het verpakken van medicijnen.

Parenteral Engineer

Parenteraal betekent dat geneesmiddelen intraveneus of via injectie worden toegediend, deze geneesmiddelen zijn daardoor aan strengere voorwaarden verplicht dan bv. geneesmiddelen die oraal worden toegediend. Een parenterale ingenieur is een expert in de technologieën die gepaard gaan met de productie van parenterale geneesmiddelen. Hij/zij heeft een uitgebreide kennis over depyrogenisatie, sterilisatie, decontaminatie, aseptische technieken, enzovoort.

Een parenterale ingenieur staat o.a. in voor de indienstname van nieuw apparatuur en het verbeteren van het huidige productieproces, waarbij zowel kwalificatie als validatie van het equipment en het proces wordt uitgevoerd om te garanderen dat aan de strenge voorwaarden en wetgeving binnen de farmacie wordt voldaan.

CSV Engineer

CSV staat voor Computer Systems Validation. Dit betekent zoveel als de controle van de computer gebaseerde processen. Deze processen moeten consistent verlopen en voldoen aan bepaalde criteria. Om nadien aan te tonen dat de processen volgens de strenge regelgevingen van vb. de farmacie verlopen, worden rapporten uitgeschreven. CSV Ingenieurs kijken deze rapporten na en ontwikkelen verbeteringen in het systeem om de efficiëntie te verhogen zonder de maatregelen uit het oog te verliezen.

Kennis maken met onze ingenieurs? Lees hier waarom ze voor hun beroep kozen.


Ben je nog op zoek naar een uitdagende en afwisselende job als ingenieur? Bekijk onze vacatures voor verschillende types ingenieurs op: https://www.select-projects.be/nl-BE/carriere/jobs-petrochemie-energie-pharma-bouw

Ander nieuws