Young Graduate Programma opnieuw een succes!

Gepubliceerd op: 25 september 2023

In 2022 lanceerde Select Projects zijn eerste Young Graduate Programma. Dit bleek zowel voor de starters als voor de klanten waar ze hun eerste project mochten uitvoeren, een schot in de roos. Jonge starters die starten in het Young Graduate Programma zijn zelfzekerder in hun job en organisaties zijn verzekerd van een basiskennis van de farmacie. In 2023 werden opnieuw een handvol jonge starters klaargestoomd voor de Life Sciences tijdens het Young Graduate Programma.

Onderdompeling in de farmacie

Na de succesvolle editie in 2022, werd ook in 2023 het Young Graduate Programma gelanceerd. Ditmaal werden zes pasafgestudeerde starters gedurende een onboardingsweek ondergedompeld in de wereld van de farmacie. Na een intensieve trainingsweek starten ze op bij een van onze projecten in de Life Sciences, aan de zijde van een peter of meter. Dankzij een nauwe opvolging, zetten ze hun eerste stappen in de farmacie met de nodige begeleiding.

Kaat, één van de young graduates in 2023 vond de onboardingsweek alvast een intensieve en leerzame week: ‘Het was zeker meer dan enkel een theoretische onderdompeling in de farmacie. We leerden ook de andere starters en de collega’s van backoffice beter kennen. Ook praktische zaken zoals hoe we onze loonbrief moeten lezen of wat we moeten doen bij ziekte, kwamen aan bod.’

Theoretische lessen & inspirerende speeddates

Een greep uit de opleidingen die aan bod kwamen tijdens de onboardingsweek: Good Manufacturing Practices (GMP), OOS/OOT/capa’s/deviaties, P&IDs, change management, kwalificatie/validatie, gowning en cleanroom. Gelukkig werden de eerder theoretische sessies afgewisseld met oefeningen, leuke kennismakingsspelletjes en speeddates met bestaande collega’s. Zo konden de Young Graduates alvast enkele collega’s leren kennen nog voor ze écht van start zouden gaan. De week werd afgesloten met een examen, een rondleiding bij ViTalent en uiteraard een after work.

Deze onboardingsweek werd opnieuw in elkaar gestoken door collega’s van Select Projects zelf. Geen externe trainers, maar verschillende interne experts die hun kennis komen delen. Op die manier leerden de young graduates ook meteen al enkele gezichten kennen bij wie ze in de toekomst kunnen aankloppen met vragen. Deze intensieve kennismakingsweek verlaagt ook de drempel om later opnieuw contact op te nemen.

Ben jij ook op zoek naar een werkgever die je met de nodige begeleiding ondersteunt in de eerste stappen van je carrière? Hier kan je al onze openstaande vacatures terugvinden.


Ander nieuws