Select Projects Academy-opleidingen op kwartaalmeeting Select Projects

Gepubliceerd op: 31 oktober 2018

Met de Select Projects Academy gaat Select Projects voor kennisdeling, niet alleen door individuele opleidingstrajecten op maat van onze projectmedewerkers maar ook met een aantal Academy-dagen per jaar. Tijdens onze laatste samenkomst vorige week konden onze medewerkers van Select Projects kiezen uit zes verschillende opleidingen. Zo'n dag is ook de uitgelezen kans om collega's die je anders nooit ziet, te ontmoeten. Onze medewerkers zijn actief binnen verschillende projecten en kennen elkaar vaak enkel vanop gezamenlijke evenementen, daarom wilden we hen de kans geven om elkaar beter te leren kennen dankzij een speeddate. Het was voor sommigen een uitdaging om uit hun comfort zone te treden en 'vreemde' mensen aan te spreken, maar eens het ijs gebroken was, volgden vlotte babbels tussen de collega's.

"Het feit dat het in een ludiek jasje gestoken wordt, maakt het toch wat toegankelijker om eens met andere mensen te praten die je niet kent van op je project." 

"In eerste instantie had ik niet veel zin in de speeddating, maar het werd zeker op een interessante manier gebracht waardoor ik het uiteindelijk wel een fijne ervaring vond."  

 
 


Tijdens een Academy-dag krijgen de medewerkers van Select Projects de keuze tussen een ruim aanbod aan opleidingen. ‘Onze projectmedewerkers zijn experten op heel wat gebieden. Het is dus steeds een hele uitdaging om een aanbod aan trainingen te voorzien waar iedereen zich in kan vinden.’ Tijdens de afgelopen editie vonden training plaats in OneNote, Outlook, timemanagement en leidinggeven maar ook in EHBO en VOL-VCA.

OneNote 


We willen allemaal doeltreffender en meer digitaal werken en met OneNote kan dat. In deze opleiding leerden onze projectmedewerkers de tool van Office zo te gebruiken om tijd te besparen met dank aan BestBuro. “De opleiding OneNote en de trainer waren erg goed, zeer professioneel. Ik heb heel wat bijgeleerd. Ook heel wat kleine tips voor dagelijks gebruik gekregen.”


Outlook

Of je nu werkt als project manager of als quality engineer, je gebruikt je mailbox zeer intensief. In de opleiding ‘Orde in Outlook’ door BestBuro leerden onze projectmedewerkers hun mailverkeer in goede banen te leiden. “Het was zeker een geslaagde namiddag, en ook heel leerrijk. Ik heb er al nuttige tips van opgestoken en ze ook toegepast op mijn computer.”


Timemanagement

Projecten bouw je uit stap per stap. Je tijd goed kunnen verdelen en prioriteiten kunnen stellen is hierin cruciaal voor een goede afloop. Onze projectmedewerkers kregen van opleider Yves hiervoor de belangrijkste handvaten mee. “Ik vond de opleiding “Timemanagement” zeer goed! Het was voor mij zelfs een verademing en ook confronterend. Na de opleiding ben ik thuis gekomen en ben ik al mijn mappen in outlook gaan herstructureren. Mijn laptop hangt vol met tips om efficiënter om te gaan met de combinatie werkdruk – tijd. Voor mij dus een zeer geslaagde opleiding die ook zeer goed gegeven is.”


Leidinggeven

Binnen onze pool van experts zitten ook teamleaders, leidinggevenden en managers. Zij konden tijdens een training bijleren over het leiden van diverse teams met dank aan A2 opleidingen. “Ik vond de workshop ‘leiding geven’ zeker een meerwaarde. Vooral het feit dat we rond diversiteit gewerkt hebben, was zeker een pluspunt omdat ik dit ook kan toepassen in mijn job.”

 


VOL-VCA

Bij Select Projects is veiligheid een topprioriteit. We leiden onze collega's daarom graag op in VOL-VCA gegeven door Vinçotte. De deelnemers kregen vooraf een handboek en na de sessie zullen ze het examen afleggen. “Ik vond het een super opleiding! Ik zou het zelfs aanraden aan mensen die niet direct in contact komen met werven om toch een idee te hebben van de gevaren en voorzorgsmaatregelen die men kan toepassen.”

 


EHBO

Naast technische veiligheid, zetten we ook graag in op eerste hulp. In de basiscursus EHBO gegeven door HaCeCo leerden onze projectmedewerkers reanimatie en eerste hulpverlening. "De EHBO sessie die ik gevolgd heb was zeer leerrijk, ik heb er meer van opgestoken dan van voorgaande EHBO sessies. Dit komt ongetwijfeld door de enthousiaste en geboeide docent (indien er vervolgsessies komen, mogen jullie hem altijd terug vragen)."

 

Na de opleidingen was er tijd voor een debriefing. ‘Wat ga je van deze dag terug meenemen naar je werkplek? Wat heb je bijgeleerd?’ Het antwoord op die vraag stak iedereen in een ballon. Nadat die door de kamer vlogen, mocht iedereen een ballon kiezen en kapot prikken.


Hieronder nog enkele quotes van onze projectmedewerkers over de kwartaalmeeting:

"Bedankt dat we de kans krijgen om onze capaciteiten te verbeteren, bij te leren en mekaar ook beter te leren kennen; een verrijking op alle vlakken."

"Zeer toffe namiddag en een aantal leuke mensen leren kennen. Speeddaten was erg fijn om het ijs te breken ;-)" 

"Een dikke proficiat aan iedereen. Jullie hebben dat heel goed georganiseerd!"

"Bedankt voor de boeiende kwartaalmeeting. 😊 Fijne originele start met het ‘speed-daten’ gevolgd door een zeer interessante work shop, wat mij betreft."

"Echte verwachtingen had ik niet, omdat ik niet echt wist wat er op mij ging afkomen. Ik ben gewoon met een open geest naar de opleiding gegaan.En het heeft me aangenaam verrast. Hoewel ik soms toch van mening ben, dat theorie en praktijk niet altijd samen gaan. "

Ander nieuws