Week van de ingenieur: ontmoet vijf van onze ingenieurs

Gepubliceerd op: 24 november 2022

Afgelopen week vierden we onze ingenieurs tijdens de week van de ingenieur. Het thema dit jaar zijn de Sustainable Development Goals. We vroegen aan vijf van onze ingenieurs welke SDG zij de belangrijkste vinden.

Dag 1: Cedric kiest voor kwaliteitsonderwijs

Cedric werkt als Packaging Engineer op een project bij Janssen Pharmaceutica Beerse. Hij koos voor SDG 4: kwaliteitsonderwijs.

"Het is moeilijk kiezen tussen al deze SDG’s. Uiteindelijk koos ik voor ‘kwaliteitsonderwijs’. Het de SDG die ervoor zal zorgen dat de andere SDG's beter en efficiënter aangepakt kunnen worden. Kennis vormt de basis om problemen op te lossen. Het is belangrijk om die kennis continu te delen en uit te breiden. België bevat geen zeldzame aardmetalen, olie of gas. Het is met opgebouwde kennis dat we ons moeten onderscheiden. Hiervoor is kwaliteitsonderwijs een essentiële stap."

Dag 2: An kiest voor leven op het land

An werkt als Principal QC and stability associate op een project bij Sanofi. Zij koos voor SDG 15: leven op het land.

"Na de corona pandemie en lockdowns zal iedereen wel weten hoe ontspannend een wandeling in het bos kan zijn en hoe belangrijk de natuur is voor ieders welzijn. Om hiervan te kunnen blijven genieten is het belangrijk onze leefwereld en atmosfeer in stand te houden. Ik koos deze SDG omdat ik er via mijn vader mee in contact kom. Mijn vader zet zich al een tijdje in om op kleine schaal aan duurzaam bosbeheer te doen: exoten verwijderen en bossen aan te planten met inheemse boomsoorten om zo de natuur weer in zijn oorspronkelijke staat te kunnen herstellen en om inheemse diersoorten weer een leefbaar bos te geven. Ik help hem hierbij en dat geeft me steeds veel voldoening. Bovendien is het een aangename mentale én fysieke ontspanning."

Dag 3: Dries kiest voor verantwoorde consumptie en productie

Dries werkt als Strategical Plant Layout Designer op een project bij Pfizer. Hij koos voor SDG 12: verantwoorde consumptie en productie.

"We kiezen er als gezin bewust voor om onze groenten te oogsten op het plukveld in de buurt (CSA - Community Supported Agriculture). Zo dragen we ons steentje bij aan de biologische landbouw en de korte keten. Op deze manier proberen we ook onze kinderen bewust te maken van het belang hiervan. Ze zien letterlijk de groenten groeien en hebben in het algemeen meer oog voor de natuur. Ze appreciëren dan ook onze wandeltrips in binnen-en buitenland."

Dag 4: Ilse kiest voor kwaliteitsonderwijs

Ilse werkt als Operations Engineer AGI op een project bij Estée Lauder. Zij koos voor SDG 4: kwaliteitsonderwijs.

"Het is moeilijk om één SDG te kiezen, ik vind ze allemaal belangrijk. De SDG rond opleidingen krijgt toch een lichte voorkeur. In mijn job vind ik het belangrijk dat ik steeds nieuwe dingen kan leren en mezelf kan blijven ontwikkelen. Maar ook als mama van twee kindjes vind ik het heel belangrijk dat zij naar school kunnen gaan, kunnen leren en zichzelf kunnen ontwikkelen. Mijn zoon zit in een kleine dorpsschool waar sinds vorig jaar ook kinderen van vluchtelingen uit Afghanistan en Oekraïne les volgen. Ik zie dat de school en de leerkrachten veel moeite doen om deze kinderen ook het onderwijs te geven dat ze verdienen! Dit kan ik alleen maar toejuichen!"

Dag 5: Marnic kiest voor geen honger

Marnic werkt als Compliance Engineer op een project bij Janssen Pharmaceutica Beerse. Hij mag onze week van de ingenieur afsluiten met zijn keuze: SDG 2 geen honger.

"De laatste maanden treft deze SDG alsmaar meer mensen in België, wat ik een erg zorgwekkende evolutie vind. Denk maar aan het stijgend aantal mensen die zich aanmeldt bij de voedselbank, terwijl zij soms een voltijdse job hebben. De prijzen van gezond voedsel zijn de afgelopen maanden fel gestegen en de landbouw in Vlaanderen krijgt het alsmaar moeilijker om gezonde voeding te produceren voor de mensen hier. Gezonde voeding is niet langer een evidentie voor veel mensen, terwijl dit net een belangrijke voorwaarde is voor een goede gezondheid. Een gezond eetpatroon zorgt ervoor dat je goed kan presteren op het werk of op school, dat je goed in de vel zit, etc."

Wil je zelf aan de slag als ingenieur bij Select Projects? Neem een kijkje tussen onze openstaande vacatures.


Select Projects maakt deel uit van Select Group.

Ander nieuws