Ontdekkingsweekend in Life Sciences

Gepubliceerd op: 17 mei 2019
Op 18 en 19 mei openen bedrijven in de Life Sciences hun deuren. Met dit initiatief wil Essenscia de sector meer in de kijker zetten. Want België is koploper in de farma. De Life Sciences in ons land ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen, verzorgingsproducten en duurzame oplossingen voor transport en wonen. Maar kampt net zoals andere technische sectoren met een tekort aan talent.

Met Select Projects zetten we in op verschillende sectoren. “Maar binnen de Life Sciences hebben we het meeste aantal werknemers,” vertelt directeur Charlot Van Ussel. “Life Sciences was destijds ons uitgangspunt en is vandaag een booming business. De voorbije drie jaar zijn er ruim 4.000 jobs bijgekomen en elk jaar stijgt het aantal vacatures. Tijdens zo’n ontdekkingsweekend de Life Sciences extra in de verf zetten is de ideale manier om ook studenten en scholieren warm te maken voor een job in de farma."

Onze mensen hebben een hart voor farma en Life Sciences. Ze werken bij de grootste farmabedrijven van ons land en doen hun job heel graag. Waarom? Tess, vertelt er meer over:

“Als verantwoordelijke voor producten in klinische fases draag ik bij tot het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen en bouw ik mee aan hun toekomst. Bovendien werk ik in een vooruitstrevende omgeving die steeds uitdagender wordt, met strenger wordende wetgevingen en vereisten. Zowel research als innovatie en de nieuwste technologieën komen aan bod.”

Select Projects is al langer een vaste partner van de sectorfederatie Essenscia. Deze week kondigde Essenscia de bouw van een nieuw opleidingscentrum voor Life Sciences aan in Vlaanderen: ViTalent. Select Projects heeft na een strenge selectieprocedure de realisatie van dit project op zich kunnen nemen. De komende twee jaar zal een dedicated team van Select Projects de uitvoering en invulling van ViTalent op zich nemen. Een mooi project, waarmee Select Projects een duidelijke stempel kan drukken op de sector in Vlaanderen en de toekomst ervan kan bepalen.

Ander nieuws