Farmacie opnieuw de populairste sector in België

Gepubliceerd op: 28 juli 2020

Ieder jaar polst Randstad naar de aantrekkelijkste werkgevers bij het grote publiek. De Employer Brand Research werd dit jaar afgenomen in januari, voor het uitbreken van de Coronacrisis. Op twee decennia onderzoek, blijft er één constante: de farmasector is en blijft een populaire sector.

Janssen Pharmaceutica al 10 jaar in de top 10

De farmasector is voor de 19e keer op rij de aantrekkelijkste sector in België. Bekende namen binnen de farmasector nestelden zich de voorbije deccentia in de top 10 met Janssen Pharmaceutica op kop. De farmagigant uit de Kempen stond 10 jaar ononderbroken in de top 10, waarvan 5 keer op plaats 1. Maar ook andere bedrijven als GlaxoSmithKline (GSK), Pfizer en UCB staan dit jaar in de top 10.

Vooral loon & werkzekerheid geven doorslag

Wat de drijfveren betreft om voor een werkgever te kiezen, staat de farmasector op 1 in zake: toekomstmogelijkheden, werkzekerheid, financiële gezondheid, jobinhoud, goede reputatie en loon & voordelen.

Waar de farmasector nog mee worstelt, is de Corporate Social Responsability (CSR). Hier scoort de sector wat minder. Denk maar aan de negatieve perceptie die soms rond multinationals in de farma hangt. Maar Corona kan hier een positieve impact hebben.

Zoektocht naar vaccin zet farma in een positief licht 

De zoektocht naar een vaccin zet de farmabedrijven op een positieve manier in de kijker. Ook Belgische bedrijven spelen een grote rol in die zoektocht en hebben zelfs op internationaal vlak een voortrekkersrol. Allemaal elementen die het aanzien ten opzichte van de sociale verantwoordelijkheidszin van de farmasector en dus hun aantrekkelijkheid als werkgever ten goede zal komen.

Nog steeds heel wat vacatures in de farmasector

Hoewel de pandemie bij heel wat bedrijven voor een tijdelijke stop op aanwervingen zorgt, blijft de vraag naar talent voelbaar binnen de farmasector. Er worden vaccinmakers gezocht en ook ander technisch talent blijft nodig: onderhoudstechniekers, IT'ers, ingenieurs.

Ben jij iemand die graag je kennis en vaardigheden inzet binnen de farma-industrie? Dan kan je bij Select Projects aan de slag als projectmedewerker. Je werkt op projectbasis bij aantrekkelijke farmabedrijven en kan op die manier onze klanten bijvoorbeeld verder helpen met de ontwikkeling van een vaccin. Bekijk al onze vacatures hier.

Ander nieuws