Hoe bezoek ik een jobbeurs? Onze tips!

Gepubliceerd op: 6 maart 2020

Het jobbeurzenseizoen is volop aan de gang. Op zo'n jobbeurs kan je verschillende toekomstige werkgevers tegelijkertijd ontmoeten. Maar hoe haal je nu het meeste uit zo'n bezoek? Onze recruiters delen hun tips!

Voor de beurs: preparation is key


Wat voor werkgever zoek je? Een klein bedrijf of een grote international? Ga na welke bedrijven aanwezig zullen zijn en bezoek hun website om een beeld te krijgen van hun openstaande vacatures. Maak een lijstje op met de standen die je zeker wilt bezoeken.

Werk je CV bij zodat hij up to date is en neem enkele kopieën mee. Zorg dat alles bij elkaar blijft door de papieren aan elkaar te nieten of hou het compact met één pagina.

Naast je CV zal je jezelf ook moeten presenteren in het echt. Bereid het antwoord op de vraag “wie ben jij?” goed voor en oefen het voor de spiegel. Denk aan je outfit. Die moet geschikt zijn, net zoals bij een sollicitatiegesprek. 

Tijdens de beurs: laat van je horen


Maak gebruik van je tijd op de jobbeurs om je netwerk uit te breiden. Stap op de recruiters af en verzamel visitekaartjes. Wanneer je nadien bij een bedrijf solliciteert heb je meteen al een eerste contactpersoon.

Sta open voor het onbekende. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bedrijf dat je nog niet kende, jou wel aanspreekt. Ga met een open blik naar de jobbeurs en leg ook contacten met kleine ondernemingen. Worden er workshops georganiseerd? Ook hier kan je een kijkje nemen. Wie weet leer je nog iets bij over solliciteren of het aanmaken van een Linkedin pagina.

Na de beurs: stuur een bedankingsmailtje


Heb je een interessante vacature gezien op de jobbeurs? Solliciteer dan online. Het is namelijk niet zo omdat je jouw CV hebt afgegeven, dat je je daarmee kandidaat hebt gesteld.

Recruiters hebben op één jobbeurs soms honderden kandidaten gezien. Zorg dat jij er tussenuit springt door de dag nadien een bedankmailtje te sturen naar hen. Vertel er meteen bij wat voor job je zoekt en waarom hun bedrijf jou net zo aanspreekt.

Heb je nog nood aan extra tips? Spot onze stand op de volgende jobbeurzen en onze careercoaches helpen je graag op weg naar een eerste of nieuwe job.

Bekijk onze vacatures

Ander nieuws